Czym nakarmić mamę po porodzie. Trzy sprawdzone przepisy.
on 19 lutego 2018
with
Jeden komentarz
Przepis nie jest z tradycyjnej medycyny chińskiej, kiedy taki "rosół mocy" gotowany jest przez parę
dni. Jest to poprostu długo gotowany rosół z pewnymi, może nietypowymi, dodatkami. W
zależności od preferencji mamy , może być warzywny, rybny, czy mięsny( indyk, królik).
Kiedy pieczemy warzywa, nie marnujmy ciepła i jedocześnie możemy upiec jabłka. Jest to świetna
zdrowa alternatywa do ciasta.
Myjemy twarde jabłka, wykrajamy "krater" po środku, zostwając przykrywkę. W dziureczkę
sypiemy cynamon, kardamon i parę rodzynek, można dodać też odrobinkę miodu.
Pieczemy 30 minut.
One Response
Mia
Dlaczego w przepisie nr 2 pomijamy ziemniaki i cebulę?
Bardzo często przyrządzam takie pieczone warzywa i robiłam je także w połogu. Nie bardzo rozumiem czemu pomijać dwa warzywa, które są nie tylko pyszne, ale są też źródłem porady, witaminy C czy witamin z grupy B.